Bedankt voor het aanmelden aan onze site.
Je kan hier je keuze maken tussen
De klassieke "oude" site in html
De vernieuwde dynamische site

Klik op het logo hieronder !

 

 

Belangrijk: ATV gebeuren
-------------------------

 

LISTING BELGISCHE ATV STATIONS


Beste OM,


De ATVactiviteit kent een langzame maar gestadige groei, deze is deels te wijten aan het stijgend aantal ATV repeaters die steeds beschikbaar zijn, onder andere als baken voor de verbeteringen aan de ontvangstinstallatie of eveneens voor een testje op uitzending ook als er tijdelijk geen andere ATV OM beschikbaar is om uw signalen te ontvangen.

Maar met een tegenstation is dat natuurlijk veel leuker en leerzamer; vandaar dit initiatief om een listing samen te stellen die door alle deelnemers zal kunnen geraadpleegd worden, men zal bovendien kunnen vaststellen dat er veel meer OM’s, ook in eigen streek, aan ATV doen dan men denkt.
Ik ben reeds begonnen met het aanleggen van de lijst met ATV OM’s uit eigen streek en de teller staat nu reeds bijna op 200.
Het is ook mijn bedoeling indien mogelijk op termijn de locatie van al deze stations te verzamelen en beschikbaar te maken op een landkaart van Belgie om er op die manier voor te zorgen dat het opzoeken van een tegenstation gemakkelijk wordt.
Een van de onmisbare gegevens is de QRA locator. Onze klassieke QRA locator heeft echter maar een zeer beperkte precisie en voor het gebruik op microwaves is dat eigenlijk niet altijd voldoende voor een goede richting.
U kan volgende link gebruiken voor deze verbeterde locator.
> http://no.nonsense.ee/qthmap/ >
Zoom in op uw locatie en klik op de plaats waar uw antenne staat. Dat geeft een locator met een preciesie van ongeveer 30m die er in mijn geval als volgt uit ziet: JO10WX-55BT.
Gelieve als gegevens voor deze vragenlijst de huidige reële situatie te willen invullen; nadien een update als er bij u extra mogelijkheden zijn bijgekomen kan nog steeds ten allen tijde later. Ben je van plan er binnen een weekje of 2 of 3 iets aan toe te voegen dan mag dat er natuurlijk ook al bij staan.
U bent natuurlijk niet verplicht er uw emailadres bij te zetten, maar dit zou het voor andere OM’s wel veel gemakkelijker maken om in contact te komen of een “sched” te maken; ik zal er in elk geval wel voor zorgen dat deze gegevens niet in handen van “spammers” kunnen geraken.


De in te vullen vragenlijst ziet er uit als volgt:
Het is een excel file die kan gedownload worden op de website van de UBA of op www.ovrc.net en na het invullen van uw gegevens doorgestuurd worden naar ON4VVV@UBA.BE


Hartelijk dank bij voorbaat voor de medewerking
73’s

Frans ON4VVV
UBA ATV manager